5 redenen waarom je een responsieve website moet hebben

Inhoudsopgave

voorbeeld responsieve website

Vandaag de dag is een website het gezicht van je bedrijf en je website is meestal het eerste wat de mensen zien van je bedrijf. Een goede eerste indruk is dus van kapitaal belang. Onderzoek wijst uit dat tegenwoordig ongeveer 60% van de websites bezocht wordt vanop mobiele toestellen. In dit artikel vertel ik 5 redenen waarom je een responsieve website moet hebben.

Wat is een responsieve site?

Een responsieve website is een site die op elk type toestel werkt. Laptop, GSM, tablet, groot scherm, klein scherm. Vroeger was het principe dat de website er op elk scherm hetzelfde moest uitzien. Dan ging het hoofdzakelijk over verschillende formaten van PC schermen. Tegenwoordig is het de bedoeling dat je website bruikbaar is op elk type scherm maar je website zal er daarom niet overal hetzelfde uitzien. Wat je op een groot scherm kan tonen kan je onmogelijk tonen op het scherm van een GSM maar je kan wel zorgen dat je website doet wat hij moet doen op een GSM scherm. In dit artikel vind je 5 redenen waarom je een responsieve website moet hebben.

5 redenen waarom je een responsieve website moet hebben
Voorbeeld van een responsieve website ontworpen door mij

1. Gebruiksvriendelijk design

Een responsieve website is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn. Je site moet zich aanpassen aan elk type scherm en overzichtelijk zijn voor je bezoekers.

Als je bijvoorbeeld een website voor een hotel maakt moeten je gebruikers even makkelijk een kamer kunnen boeken op hun laptop als op hun GSM. Je knoppen moeten zich dus aanpassen aan het formaat van het scherm.

2. Makkelijke navigatie

Een responsieve website is makkelijk te navigeren. Je menu’s moeten zo gemaakt zijn dat ze vlot werken en duidelijk zijn op elk soort toestel. Een menubalk die meescrolt met je pagina is heel mooi en handig op een laptop maar op een GSM gaat dit te veel ruimte innemen van het scherm.

Je menu moet zich dus aanpassen aan de grootte van het scherm zodat alles overzichtelijk blijft.

3. Visueel aantrekkelijk

Het design moet aantrekkelijk zijn op welk toestel een gebruiker ook kijkt. Het is logisch dat je moet zorgen dat je foto’s zich aanpassen aan het scherm en het kan ook zijn dat je bepaalde foto’s of video’s moet verbergen op kleinere schermen om je site qua design aantrekkelijk te houden.

4. Toegankelijkheid

Omdat je site op verschillende toestellen gebruikt en bekeken zal worden kan dit moeilijkheden opleveren voor de toegankelijkheid. Een font dat duidelijk leesbaar is op een groot scherm is daarom niet goed te lezen op een klein scherm. Knoppen die te dicht bij elkaar staan is niet echt een probleem op een groot scherm maar kan snel frustrerend worden op kleine schermen.

5. Snelheid

Thuis heeft bijna iedereen een snelle internetverbinding maar je moet er rekening mee houden dat niet iedereen even snel kan surfen op zijn GSM. Gebieden die minder bereik hebben of nog geen volledige 4G dekking kunnen ervoor zorgen dat je site enorm traag laadt als je hier op voorhand geen rekening mee houdt.

Zorgen voor aangepaste foto’s en video’s voor mobiele toestellen is dus een must.

Conclusie

Als je een website ontwerpt of laat ontwerpen moet je zeker zorgen dat je een responsieve website hebt aangezien het merendeel van je bezoekers een mobiel toestel zullen gebruiken om je site te bezoeken.

Een goede ontwerper houdt hier rekening mee en test je website op verschillende schermformaten en op verschillende snelheden en past indien nodig de website aan als de resultaten tegen vallen.

Bij RH Websites en hosting is elke website volledig responsief en de snelheid is steeds top. Bij de onderhoudspakketten wordt er ook maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks een snelheidscheck gedaan.

Deel dit artikel

Protected by Security by CleanTalk