WordPress updates – plugin updates: uitgebreide handleiding om je website te beschermen

Veilig je Wordpress en plugin updates doen aan de hand van duidelijke stappen en tips. Conflict problemen oplossen, back-ups,... Alles komt aan bod. Verhoog de snelheid van je website en zorg voor optimale veiligheid met een uitgebreide handleiding

Inhoudsopgave

Wordpress updates

In de wereld van het internet is het van belang om de beveiliging en efficiëntie van je websites in de gaten te houden. Een cruciaal aspect van een WordPress-site is het regelmatig bijwerken van plugins en core WordPress updates. In dit artikel zal ik ingaan op de noodzaak om je site up-to-date te houden en een uitgebreide handleiding geven om je WordPress updates en plugin updates veilig bij te werken.

De cruciale rol van regelmatige updates

Begrijpen waarom je WordPress website up-to-date moet zijn is zorgt ervoor dat je beseft waarom je het doet. Omdat WordPress zo populair is wordt het sneller een doelwit voor hackers die op zoek zijn naar kwetsbaarheden. Windows besturingssystemen hebben ook meer last van virussen dan Apple besturingssystemen. Slachtoffer van zijn eigen succes. Ontwikkelaars brengen daarom voortdurend updates uit om kwetsbaarheden te verhelpen, waardoor de beveiliging van het platform verbeterd wordt.

Naast beveiliging zorgen regelmatige updates ook voor nieuwe web technologieën en standaarden. Dit zorgt niet alleen voor betere prestaties maar ook een betere gebruikservaring. Het negeren van WordPress updates en plugin updates kan compatibiliteitsproblemen veroorzaken, een tragere website en veiligheidsproblemen, waardoor niet alleen je website maar ook je gebruikers in gevaar komen vanwege bv datalekken.

Wordpress updates
WordPress geeft duidelijk aan dat er een update beschikbaar is

WordPress updates en plugin updates: Handleiding

  1. Maak een staging site:
    Begin met het maken van een staging-omgeving, een kopie van je live site waar je updates kunt testen zonder dat je originele site beïnvloed wordt. Sommige hosting providers bieden dit aan in je pakket, als dit niet het geval is kan je hiervoor een plugin gebruiken. Een plugin die je hiervoor kan gebruiken is “WP Vivid”. Deze biedt niet alleen de mogelijkheid om een staging site te maken maar je kan er ook back-ups mee maken en foto’s comprimeren.
  2. Maak een back-up van je website:
    Voor je begint aan je updates neem je een back-up van je website zodat je je website snel kan herstellen moest er toch nog iets misgaan. Bekende en betrouwbare back-up plugins zijn WPVivid en Updraft.1 Ze zorgen ervoor dat je snel en makkelijk je website kan herstellen bij problemen. Back-ups neem je ook best regelmatig afhankelijk van hoeveel je je site update.
  3. Bekijk je plugin updates en thema
    Voor je begint te updaten bekijk je even welke plugins een update moeten krijgen. Sommige zorgen enkel voor visuele effecten terwijl andere je functionaliteit kunnen wijzigen. Update je plugins één voor één zodat je weet welke een probleem veroorzaakt. Zo kan je snel je site in orde brengen als er een conflict is.
    Vergeet ook niet je thema te updaten.
  4. WordPress updates
    Na het updaten van je plugins ga je verder met de WordPress updates. Controleer ook hier weer je site na de update om eventuele problemen te ontdekken.
  5. Grondige test van je website
    Na al de updates moet je je site controleren. Elk aspect moet je even bekijken, van contactformulieren tot navigatie, media en eventuele andere functies. Bekijk functionaliteit die een update gekregen heeft zeker heel goed. Daarom dat je eerst even bekijkt welke plugins een update nodig hebben
plugin updates
In je admin menu zie je al dat je plugin updates hebt en je kan meer details zien op je plugin pagina

Mogelijke problemen en uitdagingen

Hoewel updates cruciaal zijn voor je website, kunnen er soms problemen ontstaan. Veelvoorkomende problemen zijn conflicten tussen plugins, compatibiliteitsproblemen met thema’s of aangepaste code die niet meer werkt. Deze uitdagingen aanpakken kan je door systematisch probleemoplossen.

  1. Plugin conflicten
    Als er conflicten tussen bijgewerkte plugins onstaan, schakel ze dan één voor één uit op je staging site om de schuldige te vinden. Je kan alternatieve plugins overwegen als het conflict blijft bestaan.
  2. Compatibiliteit met thema’s
    Als je thema een conflict geeft moet je contact opnemen met de ontwikkelaar van je thema. Zorg zeker dat je thema nog compatibel is met de laatste WordPress versie
  3. Foute in aangepaste code
    Als je code of CSS problemen geeft neem je best contact op met een ontwikkelaar om dit in detail te bekijken.

Conclusie: verhoog je WordPress veiligheid

Door bovenstaande stappen te volgen zorg je dat je website altijd up-to-date is waardoor je website altijd optimaal zal presteren.

Als de technische aspecten van deze stappen je overweldigen of als je de voorkeur geeft om je er zelf niet aan te wagen, overweeg dan een expert in te huren. Als ervaren WordPress developer kan ik zorgen dat je website altijd up-to-date is zonder dat je je er zorgen over hoeft te maken. Hierdoor kan jij je bezig houden met je eigen zaak.

Wil je meer weten of WordPress onderhoudspakketten dan kan je altijd even op deze pagina kijken.

  1. Dit zijn affiliate links dwz dat ik een vergoeding kan krijgen als je besluit de plugin te gebruiken. Ik raad evenwel nooit plugins aan die ik zelf niet gebruik of gebruikt heb. ↩︎
Deel dit artikel

Protected by Security by CleanTalk